Monique Elmendorp

Als kind was ik al gek van dieren.  Na schooltijd racete ik naar de kinderboerderij, de manege of speelde ik bij vriendjes thuis met katten en honden. Ik vind dieren nog steeds fijn gezelschap. Ze reageren primair, voelen je goed aan en zijn altijd zichzelf, kennen geen dubbele agenda.

Met de komst van mijn eigen katten ontdekte ik het mysterie ‘kat’: zo zacht aaibaar en gehecht aan hun vaste plekje op de bank en tegelijkertijd zo’n onafhankelijk roofdier. Die tegenstelling levert vaak een innerlijk conflict voor katten op. Ik wilde leren begrijpen wat katten zijn , waarom ze doen zoals ze doen, welke signalen ze uitzenden en hoe we deze kunnen lezen. Vooral mijn prachtige rode kater leerde me enorm veel over het wezen van de kat. Het liefst ving hij zijn muizen waar ik bij was, zodat ik prachtig het hele proces, van spieren spannen tot muis oppeuzelen kon volgen!
Toen ik ging studeren bij de Tinley academie kocht ik Ivy en later Marie. Eindelijk de Ragdolls die ik zo graag wilde hebben! Naast het plezier dat ik van ze heb, leren ze me nog steeds heel veel over kattengedrag en hoe je dit kunt beïnvloeden.

Opleiding
Via de Tinley academie (kennisinstituut voor dierengedrag) volgde ik de opleiding gedragstherapeut voor katten. Hoe kunnen we katten begrijpen? Naast het behalen van mijn Tinley diploma verdiepte ik me daarom ook in workshops ‘mindful in contact met dieren’. Mijn opleidingen leerden me hoe katten in elkaar zitten, welke leerfases ze kennen en wat het effect daarvan is op hun gedrag.
Zo begeleid ik katten van verstoord gedrag weer naar normaal kattengedrag.

Mijn missie
Ik wil katten en katteneigenaren helpen om ontspannen samen te leven, zodat iedereen zichzelf kan zijn.
Hiertoe combineer ik kennis over kattengedrag met inzicht in de menselijke invloed (of: de invloed van het baasje) op dit gedrag. Kat en mens kunnen prima samenleven en ik help u graag om weer van uw kat te genieten.

REVIEWS

Marije Kersten
Monique luistert en observeert uitstekend, werkt praktisch, helder en hands-on maar is er ook voor de mens ‘achter’ de kat. Een gedragstherapeute met een inspirerende eigen stijl.
Ik beveel Moniques praktijk van harte aan.

Liesbeth
Monique weet wat ze doet, geeft goede informatie over je kat en is altijd bereid om langs te komen als dit nodig is!
Heeft goede tips en veel ervaring en dat merk je aan haar manier van werken.

Michelle Niessen
Via via hoorde ik over Monique. Heb haar benaderd voor mijn kat Kenzo. Hij had de gewoonte om ons aan te vallen en erg aan de meubels te krabben. Monique gaf aan, dat hij in ons handen bijt omdat wij hem zelf hadden aangeleerd om met ons handen te spelen. Nu spelen we met een soort hengeltje. En mocht hij toch nog ons hand pakken, dan houden wij ons hand doodstil. Als hing aan de meubels krabt proberen wij hem af te leiden bijvoorbeeld met een pen of zijn speelhengeltje. En als hij aan zijn krabpaal krabt belonen we Kenzo. Kenzo is nu ruim anderhalf, nog steeds een hele speelse kat die veel naar buiten gaat  zijn energie kwijt te kunnen. Maar we genieten ontzettend van hem.

Nicole Beekman
Zonder Monique had ik nooit geweten waarom en wat Diva motiveerde om dit gedrag te vertonen. Ze legt heel goed uit, hoe het gedrag van een kat is. Waarom een kat bepaalde behoeftes heeft en daardoor ga je heel anders naar je huisdier kijken. Haar gedrevenheid en duidelijke uitleg is echt een aanrader voor andere.

Annemiek, Utrecht
Wij hebben een buitenhuisje, en een buurtkat komt altijd langs als wij daar zijn.  Heel gezellig! Het is wel een kat met een gebruiksaanwijzing, hij krabt al snel flink venijnig en lang aaien zit er ook niet bij. Ik begreep niet waarom hij dan toch zo vaak bij ons komt en heb Monique om raad gevraagd.  Monique van Praktijk Kattenwijsheid heeft het me supergoed uitgelegd:  een kat zoekt weliswaar zelf haar favoriete huizen uit, maar neemt wel haar eigen karakter mee . Onze buurtkat houdt gewoon niet zo van lang kroelen. En als hij zich verveelt wil hij direct weer naar buiten. Ik ben heel blij met het advies en de uitleg van Monique: we knuffelen Stoet nu eventjes en laten hem dan weer met rust. Vindt ze heerlijk en ze heeft al maanden niet meer gekrabdJ   Dankje wel Monique!

Met de juiste aandacht en het belonen van goed gedrag krijgt u uw speelse, gezellige huisvriendje hopelijk weer helemaal terug!
Een gelukkige kat en een tevreden eigenaar, daar doe ik het voor.